Politika internet privatnosti

Politika internet privatnosti

Politika internet privatnosti 

Upotreba informacija

GlaxoSmithKline (GSK) vodi računa o privatnosti posetioca svojih veb stranica pa nam je zaštita privatnosti izuzetno važna. Ipak, molimo Vas da imate u vidu da sigurnost informacija prenesenih putem interneta ne može biti garantovana.

U nastavku se u opštim crtama opisuju vrste podataka koje se prikupljaju na Internet sajtovima kompanije GSK kao i načini njihovog korišćenja.

LIČNI PODACI

GSK sakuplja podatke vezane za zdravlje i lične podatke kao što su ime, adresa, broj telefona, e-mail adresa ili druge informacije samo kada su dobrovoljno poslate posredstvom ove veb stranice. Ove podatke koristimo za unapređenje nivoa naših usluga, unapređenja sadržaja ove veb stranice, obezbeđivanja korisnih saveta, informacija i vesti o proizvodima. Takodje, zahvaljujući ovim podacima možemo Vam slati uzorke proizivoda, obaveštenja o novim GSK proizvodima i uslugava i saznati Vaše mišljenje o njima. Svi podaci mogu biti korišćeni i za naše interne namene. Molimo Vas da imate u vidu da slanjem ličnih podataka i podataka vezanih za zdravlje, osim ako ne naznačite drugačije, Vi pristajete da te informacije budu obrađene za gore pomenute namene. Pored toga, Vi se slažete, osim ako drugačije nije naznačeno, da će GSK imati neograničeno pravo da upotrebi i sačuva na svojim internim sistemima bilo koju informaciju dobijenu od Vas. U vezi sa ovim, molimo obratite pažnju da su ova veb prezentacija i baza podataka, koja će čuvati bilo koju informaciju koju dostavite, podržani od GSK–ovog odabranog dobavljača u SADu skladu sa instrukcijama izdatim od strane GSK iz UK i ovog pravilnika o privatnosti. Dostavljanjem ličnih informacija Vi se slažete da Vaše lične informacije budu obrađene u SAD i o njihovom prelasku preko nacionalnih granica, ukoliko to bude bilo potrebno. Ako imate bilo kakva pitanja u vezi sa ovim, molimo Vas kontaktirajte GSK na dole navedenoj adresi.

Po relevantnim zakonskim propisima o zaštiti podataka (Zakon o zaštiti podataka o ličnosti 2008 u Republici Srbiji) član 22, Vi imate pravo da tražite od GSK -a (rukovodilac podataka za svrhe zakona o zaštiti podataka) kopiju podataka vezanih za Vas, a u slučaju netačnih podataka, da tražite njihovu izmenu.

PODACI KOJI NISU LIČNE PRIRODE

GSK takođe prikuplja informacije nelične prirode u zbirnom obliku kako bi pronašao podatke kao što su ukupan broj poseta našoj veb prezentaciji, broj poseta svakoj strani u okviru naše veb prezentacije i nazive domena internet servis provajdera naših posetilaca. Mi koristimo ove informacije, koje ostaju u zbirnom obliku, da bismo razumeli kako naši posetioci koriste naše veb prezentacije da bismo mogli da ih poboljšamo. Takođe možemo da podelimo ove informacije sa drugim GSK kompanijama. NIKAKVE LIČNE INFORMACIJE KOJE SE MOGU IDENTIFIKOVATI NISU OBJAVLJENE U OVOM PROCESU.

UPOTREBA IP ADRESE

Adresa internet protokola (IP) je set brojeva koji se automatski prikaže na Vašem kompjuteru uvek kada se Vi povežete sa internet servis provajderom ili preko lokalnih mreža (LAN) ili putem širokopojasne mreže (WAN). Veb serveri odmah prepoznaju Vaš kompjuter po IP adresi dobijenoj tokom vremena provedenog na vezi sa provajderom.

GSK može prikupiti IP adrese u svrhe administracije sistema i za reviziju upotrebe naše prezentacije. Mi obično ne povezujemo korisničke IP adrese sa ličnim informacijama koje mogu identifikovati korisnika što znači da će svako korisničko pretraživanje biti registrovano, ali korisnik ostaje anoniman za nas. Međutim, mi možemo koristiti IP adrese da identifikujemo korisnike naše prezentacije ako smatramo da je to potrebno za poštovanje uslova upotrebe, ili da zaštitimo našu uslugu, prezentaciju ili druge korisnike.

LINKOVI KA DRUGIM STRANICAMA

GSK veb prezentacija obezbeđuje veze sa drugim GSK veb prezentacijama i prezentacijama trećih lica kao uslugu za naše korisnike. Politika privatnosti opisana ovde ne primenjuje se na ove prezentacije. Molimo Vas da proverite pravni odeljak i odeljak o privatnosti svih drugih prezentacija kojima ste pristupili.

COOKIES

GSK može postaviti “cookies” u Vaš kompjuterski pretraživač. “Cookies” su mali tekstualni fajlovi koji obezbeđuju informacije o tome koliko često neko posećuje našu prezentaciju i šta se radi za vreme ovih poseta. “Cookies” sami od sebe ne sadrže ličnu identifikacionu informaciju, ali ako nam obezbedite takvu informaciju, na primer registrovanjem kod nas, ona može biti povezana podacima koji su sačuvani u “cookies”.

BEZBEDNOST

GSK radi sa sigurnim mrežama podataka zaštićenim industrijskim standardnim “vatrenim zidom” (firewall) i zaštitu lozinkom. GSK poseduje sigurnosne mere u svrhe zaštite od gubitka, zloupotrebe i izmene Vaših korisničkih podataka pod našom kontrolom. Osim u dole podvučenom, samo ovlašćena zaposlena lica imaju pristup informacijama koje Vi obezbedite. Osim toga, mi postavljamo striktna pravila zaposlenima u GSK koji imaju pristup bilo bazi podataka u kojoj se čuvaju korisničke informacije ili serverima koji hosutju naše podatke. Iako ne možemo garantovati da neće doći do gubitka, zloupotrebe ili izmene podataka, mi ulažemo sve napore da sprečimo takve neželjene incidente.

DELJENJE LIČNIH PODATAKA SA TREĆOM STRANOM

GSK neće prodati ili iznajmiti lične podatke bilo kojoj trećoj strani ni za kakvu namenu. U određenim, posebnim slučajevima mi možemo objaviti Vaše lične podatke pod sledećim okolnostima : I)za potrebe pažljivo izabrane treće strane, koje obezbedjuju GSK –a uslugu podrške uspostavljanjem veze sa veb prezentacijom, koje mogu s vremena na vreme da imaju pristup Vašim informacijama kako bi bila obezbeđena usluga GSK-u. Molimo Vas budite sigurni da se od svih kompanija koje obezbeđuju takvu uslugu podrške GSK zahteva da zadovolje istovetno visoke standarde zaštite podataka. II) Ukoliko verujemo da je objavljivanje ove informacije potrebno radi identifikacije, kontakta Ili sprovođenja zakonskog procesa protiv nekoga ko može da prouzrokuje povredu Vaših prava ili deluje u suprotnosti sa pravima GSK-a, nanoseći štetu imovini ili operacijama drugih korisnika ove prezentacije ili bilo koga drugog ko bi mogao biti povređen takvim aktivnostima. Ili III) kada mi verujemo da to zakon zahteva ili kao odgovor na bilo koji zahtev vlasti koje sprovode zakon vezano za krivično gonjenje, ili kao odgovor civilnim i administartivnim vlastima u vezi sa civilnim ili administartivnim slučajem koji je u toku.

OBAVEZUJUĆA PRIRODA

Dostavljanjem ličnih i/ili podataka vezanih za zdravlje, Vi prihvatate da budete obavezani našim pravilnikom o privatnosti i slažete se da GSK može po svom sopstvenom nahođenju objaviti informaciju o Vama pod okolnostima i do mere predočene u tom pravilniku.

KONTAKTIRAJTE NAS

Kontaktirajući nas u bilo koje vreme na adresu kompanije možete da zatražite kopiju informacija koje se tiču Vas ili preinačiti pristanak o našem korišćenju Vaših informacija za gore spomenute namene.

PROMENE

Bilo koja promena ove politike privatnosti biće brzo saopštena na ovoj stranici.

Informacije o Cookie-fajlovima

GlaxoSmithKline koristi cookies-fajlove kako bismo posetiocima našeg vebsajta olakšali pretraživanje a sada smo objavili novu politiku cookies-fajlova. Njome se objašnjava pojam "cookies-fajlova" i način na koji se oni koriste na našem vebsajtu. Ukoliko ne želite da dobijate cookies-fajlove prilikom pretraživanja našeg vebsajta, možete modifikovati postavke pretraživanja tako da vas kompjuter obavesti kada dobijate cookies-fajlove ili se možete opredeliti za opciju "ograniči" ili "blokiraj" cookies-fajlove. O načinu upravljanja cookies-fajlovima možete saznati više ukoliko posetite "Help" funkciju na svom pretraživaču, ili možete posetiti vebsajt aboutcookies.org, gde ćete dobiti detaljne informacije o načinu upravljanja cookies-fajlovima na popularnim pretraživačima. Molimo vas, takođe, da obratite pažnju na činjenicu da neki delovi vebsajta možda neće raditi ispravno ako su cookies-fajlovi onemogućeni.

Zatvarajući ovu poruku, dajete nam saglasnost za korišćenje cookies-fajlova na ovom uređaju, u skladu sa našom politikom cookies-fajlova, osim u slučaju kada ste iste onemogućili.

Sve informacije koje se pojavljuju na ovoj stranici su rezervisane samo za stanovnike Republike Srbije. Autorsko pravo GlaxoSmithKline grupe kompanija 2009. parodontax® je registrovani zaštitni znak GlaxoSmithKline grupe kompanija. Sva prava zadržana. Molimo Vas pročitajte uslove korišćenja i politiku internet privatnosti. GlaxoSmithKline Consumer Healthcare, Omladinskih brigada 88, 11070 Novi Beograd, Srbija.

Poslednji put ažurirano: November 2013